Sited on a hillside in Portland, the Glass Link House was designed for a growing family with a passion for entertaining, nature, and Japanese design. 

The sleek family home highlights an open framework made from a simple, natural palette of wood, steel, stone, and glass.  The home was a collaborative effort between the Scott|Edwards Architecture design team and the family a merger of sensitive expressions of the family’s lifestyle. Glass Link dividing the house into three main components and carefully nestling them into the site.

The “active” wing of the home contains the workout room, cedar sauna, media room, guest bedrooms, wine room with custom walnut wine racks, and a hidden whiskey room. This private room for intimate gatherings which can only be accessed through a secret latch in a cabinet, is one of the many unexpected design elements in the home that arose from collaborative conversations between the design team and client. A 12-foot-tall, board-form concrete wall pulls the surrounding hillside back from the whiskey room, forming a small, sunken private outdoor courtyard.

The “quiet” wing contains the master suite and kid’s bedroom, which ends in a framed view of the forested backyard. The wings are joined by a glass great room for gathering and entertaining.  The center of the home, containing the kitchen, living, and dining area, is enclosed on each side by 48-feet of retractable glass doors, blurring the line between inside and outside. The great room is anchored by a massive fireplace, clad with Himachal Black Quartzite, which flows from entryway in, inviting visitors through space.  Scott Edwards Architecture. Discover Opulent Club on Apple News.